Aceste alternative au plecat de la o problema pe care o aveam in familie. Toti aveam probleme dupa ce beam lapte, dar baiatul cel mare ne intrecea. Parca era hotarat sa ia tot mucusul si toti alergenii din lapte. Dimineata stranuta de 100 ori folosind 100 serveteleSmile.

Prima data am pus pe seama acarienilor.Da-i, apuca-te, sterge praful in fiecare zi, da cu aspiratorul in fiecare zi.Nici un  rezultat.

Tin sa amintesc ca le placea foarte mult laptele.

Am citit, cercetat, experimentat si am schimbat laptele de vaca cu laptele de soia, de migdale sau alte nuci. Sunt delicioase.

I-au trecut alergiile, si este foarte bucuros ca nici nu se mai scoala cu gatul incarcat.Si durerile si inflamatiile in gat sunt foarte rare.

Retetele ar suna cam asa:

 1.   

  •         8 migdale pentru lapte la care se adauga putina miere.
  •        1 portie granola(cereale facute in casa)
  •         Seminte floarea soarelui(sau nuci)
  •          Arome(se pot folosi: vanilie –pastaie,coaja lamiie, nuca cocos)   

2.  Micul dejun preferat

  •   4 linguri grau incoltit
  •   2 nuci
  •   Cateva stafide(2 curmale sau 2 smochine)
  •   1 l-ta tarate fine
  •    O cana lapte migdale
  •    scortisoara 

Retetele nu sunt batute in cuie. Tu, draga cititor poti sa fii creativ si sa ajustezi dupa gusturile tale.

Sa va dau cateva explicatii ca sa zic asa:

LAPTELE DE MIGDALE

La aceaste retete am folosit lapte de migdale in loc de laptele obisnuit de vaca pentru ca este mai safe. Nu provoaca alergii si mucus.

Laptele de vaca se digera greu pentru ca are molecule de proteine foarte mari care se desfac greu, iar calciul este legat de cazeina si este absorbit in cantitate foarte mica.

La laptele de vaca ar fi multe de spus, dar intr-un post separat.

Beneficii lapte de migdale:

  • grasimi omega 3 si 6
  •  antiinflamator
  • suport immunologic
  • sanatate mintala buna

GRAUL INCOLTIT

Dr.Szekely Edmond Bordeaux a facut un studio de-a lungul a 33 ani, evaluand mai mult de 120000 oameni.

El si-a incheiat cercetarile stabilind patru categorii de alimente .

Cea mai importanta categorie a numit-o ALIMENTE BIOGENE, alimente care cuprind toti germenii.

Beneficii:

  •  imbunatatesc,
  • revitalizeaza,
  • intaresc,
  • regenereaza si sporesc conditia umana.

DE CE GRANOLA FACUTA IN CASA SI NU CUMPARATA?

Pe scurt, cerealele crocante sunt legate de grasimi hidrogenate. Nu cred ca este o noutate, stiti deja ca au un efect nociv)

Granola in casa o facem cu ulei de nuca de cocos.

Amestecam ce cereale vrem cu fructe uscate si cu putin ulei de nuca cocos si le dam la cuptor. Ies delicioase.

TARATE FINE

Stiu ca nu e ceva obisnuit sa mananci tarate, dar dupa ce m-am obisnuit sunt una din alimentele mele preferate:

-au fibra(ajuta la eliminarea rezidurilor in timp util)

-au grupul de vitamina B

Merita un articol separat cu toate aceste alimente valoroase.

Daca ai o experienta buna si ai reusit sa schimbi in mai bine sanatatea ta , impartaseste-o ca sa ne putem bucura impreuna de minunile creatiei lui Dumnezeu.Le-a lasat ca sa avem energie, sanatate si pofta de viata.

Ai o reteta vindecatoare?

 

Categories: Retete vindecatoare

6 Responses so far.

  1. Sorin says:

    Stiu cum este sa stranuti de 100 de ori dimineata din cauza alergiei, si eu am facut trecerea la laptele de soia…si urmeaza sa renunt definitiv sper la lactate…!!!

    • Ibi says:

      Sorin, ma bucur pentru tine! Inceputul este mai greu, sau mai bine zis pare greu.

      • Simona says:

        da e o idee ,buna mai ales ca dupa 50 de ani unele doamne se c_am irnagsa.e bine sa nu mincam in prostie si sa fugim in fiecare seara.am invatat asta aici in italia.

  2. Open says:

    pina la ora 12 se poate minca piine integrala.dar dupa masa nu ,chiar deloc si sa cianti pe la ora 18 e indicat si atunci fructe ,dimineata e bine o portocala sau un mar.

  3. blackwolf says:

    Eu cred ca pentru un gust cat mai bun al laptelui ar trb. sa fie mai concentrat , altfel iese apos si isi pierde farmecu de lapte, e doar o apa cu gust de migdale, dar daca e mai concentrat, parca mai e lapte 😀 Aceasta reteta de lapte se poate folosi si la inghetata ?

    • says:

      De ce nu? Poti folosi si incerca diverse retete. Personal, pentru creme si inghetata folosesc lapte de soia pentru ca este nevoie de o cantitate mai mare. Cel de migdale care e mai rafinat la gust si mai scump,il folosim ca si bautura la masa.Da, e adevarat e mai bun mai concentrat.


  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Popular Posts

Mic dejun-alternativ

  Aceste alternative au plecat de la o problema pe care ...

Investitii mici, ben

  Ti-am povestit cum incercam sa aflu ce boala ma secatuia ...

IARBA VERDE...DE ACA

  Nu vreau sa repet ceea ce multi promotori ai sanatatii ...

Ti-a furat un hot di

Voi incepe pentru tine si o serie de articole despre ...

Am pofta de ceva dul

  Va suna cunoscut expresia? Ma gandesc ca, da. Problema cu dulciurile ...